Motivatia – un dus de-o zi

motivatie-photoTe simti motivat astazi? Ce te-a facut sa te simti asa?

Pentru a incepe si a duce la bun sfarsit o activitate, trebuie sa fim motivati sa facem acesl lucru. Dar, oare de unde ne luam aceasta motivatie? De unde vine ea?

Probabil ai intalnit si tu persoane care se plang ca nu sunt motivate sau, iti spun ca trebuie sa fie motivate pentru a face ceva. Dar, oare cum putem motiva pe cineva? Poate printr-o remuneratie materiala omul s-ar simti „motivat” si s-ar apuca de treaba, dar daca la un moment dat activitatea devine foarte dificila, iar acea motivatie materiala nu mai face fata, cum te vei motiva sa nu renunti si sa termini ce ai inceput?

Consider ca adevarata motivatie nu sta in lucrurile materiale ci, este chiar in interiorul nostru, doar trebuie sa o „activam”. Intrebarea este: cum facem acest lucru? Cu siguranta, apeland la factorii motivatori. Voi enumera doar 4 dintre ei, lasandu-te sa descoperi singur alti factori care te motiveaza.

1. Alegerea unui mentor. Mentorul este acea persoana care are incredere in tine si te ajuta sa progresezi. Chiar si atunci cand esti cazut, te sustine, te incurajeaza, te va ajuta sa te ridici si sa ajungi acolo unde ti-ai propus. Gaseste-ti un mentor in fiecare arie a vietii tale!

2. Gasesti motivatie in povestile oamenilor de succes. Acei oameni care au reusit sa realizeze ce si-au propus, indiferent de obstacolele si greutatile intampinate. Studiind, vei gasi povesti ale unor oameni care au pornit de jos, poate chiar de pe strada, neavand un acoperis de-asupra capului, dar care au reusit sa produca schimbari imense in viata lor, sa ajute foarte multe persoane si sa lase o urma foarte adanca in istorie si in memoriile oamenilor. Recomand: John Rockefeller, Steve Jobs, Henry Ford, Muhammad Ali, Abraham Lincoln, Michael Dell, si lista poate continua.

3. Citeste zilnic din cartile care te inspira. Citeste biografiile oamenilor de succes, dar si acele carti care iti prezinta in pasi simpli cum sa fii mai eficient, si ce pasi poti urma pentru a ajunge la rezultatul dorit. Iti pot recomanda cativa autori care cu siguranta te vor ajuta sa ramai motivat in drumul tau spre rezultat: Robert Kiyosaki, Donald Trump, John Maxwell, Norman Vincent Peale, Alllan PeaseBurke HedgesBill QuainEdward de BonoSpencer Johnson, Anthony RobbinsZig ZiglarDaniel GolemanStephen Covey, s.a.

4.Cel mai important factor motivator esti TU. Nimeni si nimic nu te poate motiva daca tu nu-ti doresti nimic, daca nu ti-ai propus sa realizezi ceva. Cel ce te poate motiva cu adevarat este visul tau, dorinta ta imensia de a indeplini acel vis. „De  ce-ul” tau te va ajuta sa fii mereu motivat. Totusi, motivatia este ca un dus – tine o singura zi. De aceea, este nevoie ca in fiecare zi sa vezi visul tau, sa ti-l repeti mereu. Trebuie ca in fiecare zi sa stii ce ai de facut pentru a fi mai aproape de el si, indiferent ce se intampla, tu sa faci fiecare pas, zilnic. Visul tau este factorul care aduce motivatia adevarata in viata ta.

Gaseste-ti „De ce-ul” si lupta pentru el!

„Motivatia e ceea ce te pune in miscare. Obiceiul e ceea ce te face sa continui.” –  Jim Ryun

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s