Tata bogat… sau sarac

tatabogattatasaracEducatia continua este unul dintre principiile dupa care ma ghidez in viata si, il recomand fiecarei persoane cu care ma intalnesc. Cu siguranta acest lucru nu a fost mereu la fel. Pana nu de mult, cititul era un sport extrem pentru mine, cu toate ca mereu imi doream sa devin din ce in ce mai bun, dar o faceam doar prin experienta proprie si, evident, din greselile proprii. Cu toate acestea, la un moment dat „m-am trezit” cu o carte in mana. De atunci, zilnic, imi „condimentez” viata cu experientele marilor autori.

Din punctul meu de vedere, cea mai importanta educatie este cea pe care o capeti dupa ce finalizezi studiile, asta bineinteles daca mai este printre preocuparile tale. Din pacate, foarte multe persoane se opresc din invatat dupa ce au terminat studiile, fapt ce duce la … nivelul de trai pe care-l au.

O parte din vina cu siguranta o are sistemul de invatamant, care incurajeaza competitia si, mai deloc, munca in echipa; invatarea mecanica si nu cea logica, s.a. Mai mult decat atat, suntem obligati sa invatam anumite lucruri, pe care, cu siguranta nu le vom folosi nici in viata personala si nici in cea profesionala, iar acele subiecte, care ar ajuta la cresterea si dezvoltarea „normala” a unui individ, sunt ignorate aproape in totalitate. Printre acestea reamintesc: educatia financiara, inteligenta emotionala, munca in echipa, notiuni de organizare personala si a timpului, iar lista poate continua. Din pacate, cu siguranta sunt persoane cu studii superioare finalizate, care nici nu au auzit unele dintre aceste denumiri. Evident, cea mai mare vina apartine fiecarui individ, pentru ca nu s-a autodisciplinat sa faca mai mult decat i s-a cerut.

Pentru ca articolul este incadrat in sectiunea carti recomandate, ma opresc asupra temei: educatie financiara, iar pentru a pune bazele acestui subiect iti recomand cartea: Tata Bogat, tata sarac, de Robert Kiyosaki, pe care o poti cumpara de aiciConsider ca aceasta carte ar trebui sa fie citita de fiecare om, indiferent de varsta sau statut social.

In aceasta carte se vorbeste despre diferentele de gandire si actiune ale doua persoane diferite: una saraca si una bogata; una cu studii superioare si multe alte diplome, iar una cu mai putine studii. Totusi, persoana bogata este cea cu mai putine studii. Cel sarac devine si mai sarac, iar cel bogat devine si mai bogat. De ce? Acest lucru se datoreaza educatiei, nu cea formale ci a educatiei financiare.

Educa-te permanent, iar inteligenta financiara sa fie una dintre prioritatile tale. Nu ai timp sa amani! Cu gandurile si actiunile de astazi, iti construiesti viitorul de maine!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s